Факти за работата на МЗД
368
Застапувани случаи
69 %
Позитивно решени случаи
6
Иницијативи за промена на закони
11
Активни членки

Најнови информации

Стигмата и дискриминацијата кон одредени групи на граѓани нема да ја унапреди безбедноста на лекарите и другите здравствени работници

Минатата недела се случи свирепо убиство на матичен лекар од Скопје во близина на неговата ординација во Поликлиниката Железара. Сите сме згрозени од овој настан и разбираме дека истиот сериозно …

Остра реакција на Мрежа за заштита од дискриминација: Советот на јавни обвинители да се извини за навредите кон Комисијата за спречување и заштита од дискриминација и да преземе мерки за превенција од родова дискриминација во институцијата

На 95-та седница на Советот на јавни обвинители одржана на 11.01.2024 година, се дискутираше за мислењето на  Комисијта за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД), со кое се утврдува дискриминација …

Мрежата за заштита од дискриминација ќе поднесе претставка до Уставниот суд за начинот на избор на членови на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација

Претставниците на Мрежата за заштита од дискриминација, денеска (сабота 23.12.23) одржаа прес конференција и упатија апел до пратениците кога ќе гласаат за членови на Комисијата за спречување и заштита од …