СОБРАНИЕТО ГО СОКРИ ОГЛАСОТ ЗА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ОД ЈАВНОСТА! БАРАМЕ СОБРАНИЕТО ДА ГО ПОНИШТИ И ПОВТОРНО ДА ГО ОБЈАВИ ОГЛАСОТ НА ТРАНСПАРЕНТЕН НАЧИН!

Собранието на РСМ на крајно нетранспарентен и малициозен начин ја започна постапката за именување нов Народен правобранител. На 22-та пленарна седница, одржана на 26.11.2020 година, Собранието изгласало Одлука за распишување …

ПРВА ТУЖБА ПРОТИВ УЧЕБНИК ОД ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ ВРЗ ОСНОВА НА НОВИОТ ЗАКОН ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

ОБРАЗОВАНИЕТО ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА РАСАД ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА И ВОЗНЕМИРУВАЊЕ ВРЗ ОСНОВА НА РОД, СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЈА И РОДОВ ИДЕНТИТЕТ Тужба за утврдување на дискриминација во учебникот „Основи на персонологија 2“ …

ЗАПОЧНА КАМПАЊАТА „ДИСКРИМИНАЦИЈАТА ЗАВРШУВА СО МЕНЕ!“

Мрежата за заштита од дискриминација започна со кампања за покренување на јавната свест за недискриминација. Кампањата под слоганот „Дискриминацијата завршува со мене!“ ги повикува граѓаните да не молчат пред дискриминацијата, да …